Novi trener Reala izdao Španski nogometni savez

Sve se tajno odvijalo

Novi trener Reala izdao Španski nogometni savez

Edmir Škorić

Julen Lopetegui je danas imenovan za novog trenera Real Madrida.

Pomalo neočekivano se pojavila vijest da će španski selektor preuzeti Madriđane, a onda je kraljevski klub izdao saopštenje na zvaničnoj stranici danas oko 17 sati.

“Julen Lopetegui bit će trener Real Madrida nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. S klubom je potpisao trogodišnji ugovor. Priključit će se momčadi nakon što Španija koju je trenirao zadnje dvije godine završi nastup na Svjetskom prvenstvu”, naveli su iz Reala.

Međutim, AS je objavio kako je Lopetegui izigrao čelne ljude Španskog nogometnog saveza. Kada je predsjednik Saveza Luis Rubiales otputovao u Moskvu na 68. FIFA kongres, Lopetegui je rekao 'da' Florentinu Perezu.

On je o svemu obaviješten pet minuta prije nego će Real objaviti da je Lopetegui njihov novi trener. Zanimljivo da mu je vijest saopštio predsjednik Reala Florenzino Perez nakon telefonskog poziva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Perez je ponedjeljak navečer nazvao Lopeteguija, a onda kroz par sati sve je bilo gotovo, no ovaj je čekao da predsjednik Španske nogometne federacije ode u Moskvu na kongres kako bi se vijest objavila.

Novi trener Reala već je prvog dana na tapetu medija i navijača Reala, koji su se prisjetili da je nedavno rekao da je Lionel Messi najbolji na svijetu, a također je glasao za zvijezdu Barcelone u izboru za Zlatnu loptu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi