Novi trijumf Legije, četvrti u nizu poraz Štilićeve Wisle

Ekstraklasa Poljske

Novi trijumf Legije, četvrti u nizu poraz Štilićeve Wisle

Legija Varšava nastavila je sjajan pobjedonosni niz, ovog puta na gostovanju kod Zaglebie Lubina rezultatom 3:1.

Strijelci u trijumfu lidera bili su Orlando, Vrdoljak iz penala i Pinto. Čast domaćina spasio je Przybecki pogotkom petnaest minuta prije kraja.

Četvrti poraz u nizu i novo razočarenje svojim navijačima priredila je Wisla na domaćem terenu protiv Podbedskidziea. Minimalan trijumf gostima donio je Miskiewitz autogolom u prvom minutu susreta. Semir Štilić igrao je svih 90 minuta, dok Gordan Bunioza nije konkurisao za današnju utakmicu.

Widjew Lodz je novi poraz upisao na gostovanju kod Pogona, ovaj put minimalnim rezultatom uz pogodak Robaka u petom minutu drugog poluvremena. Alen Melunović nije konkurisao za tim na današnjoj utakmici.

Minimalan poraz doživjela je i Lechia na gostovanju kod Slaska, a jedini strijelac na utakmici bio je Paixao. Stojan Vranješ igrao je svih 90 minuta u poraženom timu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Sa 1:0 trijumfovao je i tim Korone kao domaćin protiv Cracovije, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Korzym. Vlastimir Jovanović nije konkurisao za tim Korone na današnjoj utakmici.

U kombinaciji nije bilo ni fudbalera Gornika Borisa Pandže. Gornik je bez našeg reprezentativca kao domaćin poražen od Lech Poznana rezultatom 3:0. U gostujućem timu nije bilo Jasmina Burića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.