Najbolji igrač Celtica neko vrijeme neće igrati fudbal zbog problema s kockanjem

Potražio profesionalnu pomoć

Najbolji igrač Celtica neko vrijeme neće igrati fudbal zbog problema s kockanjem

Endin Čaušević

Jedan od najboljih škotskih napadača u posljednje vrijeme Leigh Griffiths našao se u nevjerovatnim problemima jer je saopštio da se neko vrijeme oprašta od fudbala i igranja za Celtic i reprezentaciju Škotske.

Na Otoku je danas Griffiths priča dana nakon što je trener Celtica, Brendan Rodgers, potvrdio da ovaj fudbaler neko vrijeme neće igrati fudbal. Ovo je veliki udarac za škotskog velikana jer je Griffiths u prethodnim sezonama najbolji strijelac Celtica i jedan od najboljih igrača ovog tima.

Novinari koji su bili na press konferenciji su ostali u šoku nakon ovih informacija, ali je Rodgers objasnio zašto se to desilo. Naime, Griffiths već dugo vremena ima velikih psihičkih problema koje je prouzrokovala ovisnost prema kockanju.

"Leigh ima ovaj problem već neko vrijeme, ali to ga nije spriječilo da pruža nevjerovatne igre i postiže golove. Ipak, došao je do tačke kada je to postala velika patnja za njega i odlučili smo da mu omogućimo profesionalnu pomoć koja mu je sada potrebna. Mora da pronađe sreću u životu. Otac je petero djece i sjajan momak. Želimo da mu pomognemo i neko vrijeme neće biti s nama", rekao je Rodgers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi