Novi veliki kiks Olimpije pogađa i Zrinjski

Tim iz Ljubljane poklanja titulu Mariboru

Novi veliki kiks Olimpije pogađa i Zrinjski

U 33. kolu slovenačke Prve lige, Olimpija je na svom terenu napravila kiks koji bi je lako mogao koštati šampionske titule.

Na Stožice je stigla ekipa Ankarana, do ovog kola posljednjeplasirani tim šampionata, a meč je završen rezultatom 0:0:

Olimpija je tokom svih 90 minuta imala terensku inicijativu i stvorila je veliki broj šansi, ali su danas fudbaleri ljubljanskog tima bili potpuno indisponirani u završnici.

Da stvari za Olimpiju budu još gore, u sudijskoj nadoknadi je Ricardo Alves promašio jedanaesterac i tako se pretvorio u pravog tragičara svog tima.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Olimpija, koja je prije nekoliko sedmica imala dvocifrenu bodovnu prednost nad Mariborom, pala je na drugo mjesto i sada za najvećim rivalom zaostaje jedan bod. Upravo će ova dva tima sljedeće kolo igrati na Ljudskom vrtu, a ta utakmica će biti derbi sezone.

Kiks Olimpije ne ide na ruku ni Zrinjskom, kojem je potrebno da ljubljanski tim osvoji titulu u Sloveniji kako bi 'upao' među nosioce u 1. pretkolu Lige prvaka. S obzirom da je i u Mađarskoj kiksao Ferencvaroš, sve su veći izgledi da će Plemići ipak biti nenosioci na startu evropske avanture.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi