Novi vikend, novi rekord Liverpoola!

Totalna dominacija Redsa

Novi vikend, novi rekord Liverpoola!

A. Čaušević

Liverpool je na putu da postane najdominatniji tim u jednoj sezoni Premiershipa. 

Liverpool reda pobjede iz vikenda u vikend. Minulog je na Anfield Roadu sa 4:0 savladan Southampton što je za Redse bio 15. uzastopni trijumf.

Zahvaljujući pobjedi Tottenhama nad Manchester Cityjem Liverpool nakon 25 kola ima 22 boda više od prvog pratitelja što je najveća razlika između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u historiji Premiershipa.

Taj rezultat Redsa dobija na dodatnom značaju ukolio se u obzir uzme kvaliteta Manchester Citya. Gađani su dvostruki uzastopni šampioni i definitivno jedna od najboljih ekipa današnjice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izabranici Juergena Kloppa su na 42 utakmice bez poraza i sve su bliže Arsenalovom nizu nepobjedivosti od 49 utakmica iz sezone 2003/2004.

Inače, Liverpool je na marta prošle godine od moguća 102 ukupno osvojio nevjerovatnih 100 bodova. U međuvremenu prvaka Evrope i svijeta zaustavio je samo Manchester United. Na Old Traffordu je bilo 1:1.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi