Novinar iz Tirane: Zastava je znak protesta
Foto: EPA

Novinar iz Tirane: Zastava je znak protesta

Edmir Škorić

Sokol Beqiri, bivši novinar Radija Tirana, u razgovoru za Al Jazeeru Balkans kaže da je zastava znak protesta.

Beqiri je kazao da je zastava, koja se pojavila na dronu u 40. minuti utakmice Srbija - Albanija, a koja je i izazvala opći kaos i prekid utakmice u Beogradu, znak protesta od strane Albanaca jer im je zabranjen dolazak na stadion.

Zapravo, riječ je bilo o transparentu s mapom velike Albanije koji je na stadion Partizana dospio uz pomoć letjelice na daljinsko upravljanje.

“Nacionalna zastava ubačena je u znak protesta što albanski navijači ne mogu da prisustvuju utakmici”, kazao je Beqiri, dodavši da bi “neki navijači iz dijaspore mogli organizovati ovakakv protest”.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Atmosfera u Tirani? “Svi su na ulicama, apsolutno svi. Nose zastave, centar grada je crven od zastava. Evo pevaju sad "Fitore" (pobjeda)”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.