Novo poniženje nekad velikih Rossonera
Rossoneri tonu sve dublje, Gattuso ne zna kako da probudi igrače, navijača na tribinama sve manje... (Foto: EPA)

Nešto ih ne ide

Novo poniženje nekad velikih Rossonera

Edmir Škorić

Milan je ugostio Atalantu u 18. kolu Serije A, a na kraju je poražen rezultatom 2:0.

Milanu nikako ne ide u posljednje vrijeme, a čini se da Gennaro Gattuso neće dugo ostati na klupi tima u kojem se proslavio kao nogometaš.

Poslije teškog poraza od Verone, uslijedio je i nezgodan poraz na San Siru od Atalante i ovo je četvrta utakmica Rossonera zaredom na ovom stadionu da ne postiže gol protiv tima iz Bergama.

Još jedan neprepoznatljiv meč Milana, čiji su igrači ponovo spavali 90 minuta i jednostavno kao da nemaju ni snage, a ni kvaliteta da nešto promijene.

Bryan Cristante je u 32. minuti nakon prekida i greške Donnarumme postigao pogodak za slavlje Atalante.

I kada je Milan konačno počeo da igra i da nešto pravi prema naprijed, stigao je novi šok. Josip Iličić je postigao lijep pogodak u 71. minuti za konačnih 0:2 u korist gostiju.

Milan tone sve dublje i sada je sa 24. boda tek na 11. mjestu, dok je Atalanta sa 27 bodova sedmoplasirana i u daleko boljoj poziciji od svog današnjeg rivala. Da stvar za Rossonere bude gora, slijedi gostovanje u Firenci kod Fiorentine koja već nekoliko sedmica ne zna za poraz.

Serija A, 18. kolo:
AC Milan - Atalanta 0:2 (Cristante 32, Iličić 71)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi