Amir Hadžiahmetović odlazi u Seriju A?
Od transfera Amira Hadžiahmetovića mogao bi profitirati i FK Željezničar. Ovog igrača su prodali za pola miliona eura, a višemilionski transfer će im sigurno napuniti kasu.

Napušta Konyaspor u januaru

Amir Hadžiahmetović odlazi u Seriju A?

M. Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović (20) karijeru će vjerovatno nastaviti u Italiji.

Ovaj 20-godišnji veznjak je igrama u dresu turskog Konyaspora privukao veliku pažnju, pa se na njegovom stolu našlo nekoliko interesantnih ponuda.

Kako stvari stoje, Hadžiahmetović će u januaru postati član ekipe Atalante. Tim iz Bergama navodno je jako blizu angažovanja bh. fudbalera koji bi tako karijeru mogao nastaviti u jednom od boljih timova Serie A.

Ranije je postojala i ponuda Udinesea. Međutim, loše iskustvo njegovog nekadašnjeg saigrača Riada Bajića u ovom timu je očigledno presudilo i Hadžiahmetovića bismo uskoro mogli gledati u dresu Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. fudbaler je za Konyaspor potpisao u februaru 2016. godine. Pružao je jako dobre partije, a ove sezone je imao problema sa povredama i nije mogao da pruži sve ono što zna.

Cijena reprezentativca BiH na tržištu je gotovo dva miliona eura, ali sigurno je da će Konyaspor tražiti oko pet miliona za ovaj transfer. Procenat od eventualnog transfera ići će i u kasu FK Željezničar koji je Hadžiahmetovića prodao za 500.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi