Novo razočarenje za navijače Manchester United, Burnley odnio čitav plijen sa Old Trafforda

Premier liga, 24. kolo

Novo razočarenje za navijače Manchester United, Burnley odnio čitav plijen sa Old Trafforda

Nakon poraza u najvećem engleskom derbiju (protiv Liverpoola) u prošlom kolu, Manchester United je večeras na svom Old Traffordu poražen i od Burnleyja - u utakmici 24. kola Premiershipa.

Bila je ovo još jedna loša predstava Crvenih đavola, a Burnley je na kraju slavio rezultatom 0:2.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Burnley je zaprijetio u 25. minuti preko Wooda, ali je tada lopta otišla pored gola Manchester Uniteda.

United je u 34. minuti imao šansu preko Martiala, ali Francuz nije uspio pogoditi.

Ali jeste Chris Wood u 39. minuti. Ben Mee je jedanu dugu loptu (upućenu iz slobodnjaka) spustio Chrisu Woodu, a ovaj ju je zakucao iza leđa Davida de Gee.

Ispostavilo se da je Wood tada postavio rezultat prvog dijela - 0:1.

Iako se možda očekivao odgovor Uniteda, u 56. minuti Burnely stiže do novog gola.

Crveni đavoli gube loptu na svojoj polovini, nakon ubacivanja iz auta, Wood i Rodriguez lijepo kombinuju, a akciju završava Jay Rodriguez silovitim udarcem iskosa sa lijeve strane i lijepim golom za 0:2.

Manchester United je u nastavku utakmice prijetio preko Daniela Jamesa i rezervise Greenwooda, ali se Burnley odlično branio, pa je do kraja ostalo 0:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bila je ovo prva utakmica ove sezone na kojoj Manchester United na svom terenu nije uspio postići gol. Treba ipak dodati da se u 90. minuti zatresla mreža gola Burnleyja, ali je gol Lukea Shawa poništen zbog faula u napadu.

United je ostao na petoj poziciji sa 34 osvojena boda, dok je Burnley sada 13. sa 30 bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Ole sramoti odlazi, Glejzeri trebaju nam pojačanja ovako se više ne može. Oni nake Wanbisake, meguajere dovode tačno me sramota
7 3
user1571956549
Ovo je Amar brko kriv za poraz hahahahah pu****e ga pitari a i rodzeni sa vama...
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi