Novo razočarenje za Sarajevo: Bordo tim pognutih glava napustio Bijeljinu
Izabranici Husrefa Musemića ponovo su prikazali veoma skromno izdanje

Liga za prvaka, 2. kolo

Novo razočarenje za Sarajevo: Bordo tim pognutih glava napustio Bijeljinu

M. Šljivak

Radnik je u 2. kolu Lige za prvaka BiH dočekao ekipu Sarajeva i na kraju je upisao pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja. Uvodnih pola sata donijelo je nekoliko polušansi, igralo se otvoreno, ali bez onih idealnih šansi.

Tek u finišu prvog dijela vidjeli smo dobre prilike za promjenu rezultata sa obje strane. Prvi prijete gosti. Amar Rahmanović je u 40. minuti došao sam pred Lučića, ali golman domaćih čudesnom intervencijom spašava svoj gol.

Radnik uzvraća sa dvije šanse u nadoknadi. Prvo Pavlović odlično skida šut Pece, da bi u nastavku akcije šut Đurića pogodio vanjski dio mreže i na odmor se otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme ipak donosi mnogo više uzbuđenja. Ponovo je Rahmanović imao veliku šansu za goste u 52. minuti, ali sjajni Lučić ponovo skida.

Kazna za promašaje stigla je minut kasnije. Srećković je sjajno pogodio, iznenadio je loše postavljenog golmana Pavlovića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Rahmanović u 54. minuti ponovo zagrijava dlanove golmana Radnika udarcem sa 25 metara, Lučić ponovo uspješniji.

Potom je krenula ofanziva gostiju. Pokušao je Husref Musemić izmjenama da nešto napravi, ali se Radnik veoma organizovano i dobro branio.

Na kraju Sarajevo nije uspjelo da dođe barem do jednog boda. Radnik je sačuvao prednost, a Bordo tim je nastavio sa očajnim igrama u posljednje vrijeme.

Liga za prvaka, 2. kolo:

Radnik - Sarajevo 1:0 (Srećković 53')

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Beširević, Vasić, Srećković, Peco, Glišić, Hodžurda, Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Stanojević, Kuzmanović, Sarić, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Bekić, Šofranac, Mustafić, Halilović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Elco1
Rahmanovic da zna zabiti gol ne bi zavrsio u Sarajevu,a sta je sa ostalim igracima,npr Husejinovic ,pa nije momak zaboravio igrati fudbal ,ali ne moze dati gol s klupe a i ostali,ako ne ide mijenjaj pocevsi od golmana a ne 5,6 kola ne mogu pobijediti nikog ali i dalje isti igraci izlaze na teren i onda svako drugi kriv samo,,trener radi dobro svoj posao “!Pusti se supljih ,daj drugim igracima sansu neka ,,zvijezdice”malo razmisle o svojoj igri.??!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi