Žižović: Pokušat ćemo iskoristiti moranje Sarajeva

Bordo tim u nedjelju gostuje u Bijeljini

Žižović: Pokušat ćemo iskoristiti moranje Sarajeva

Drugo kolo doigravanja Premier lige BiH donosi i susret Radnika i Sarajeva u okviru Lige za prvaka. Sarajevo na Gradski stadion u Bijeljini stiže u lošoj formi, a izabranicima Husrefa Musemića u prilog ne ide ni činjenica da će nasuprot sebe imati rasterećenu ekipu Radnika.

Radnik je trenutno šestoplasirana ekipa Lige za prvaka sa 33 boda, ali su Bijeljinci prošlog vikenda pokazali da mogu pomrsiti račine i najboljima kada su odigrali 1:1 protiv Zrinjskog u Mostaru.

Sa druge strane FK Sarajevo nikako da izađe iz krize, pa ekipa sa Koševa u zadnjih pet prvenstvenih susreta ima samo jednu pobjedu, a izabranici Husrefa Musemića su takmičenje u Ligi za prvaka otvorili minimalnim porazom od Širokog Brijega.

Sigurno je da nas očekuje izuzetno zanimljiv susret u Bijeljini, a svi ljubitelji bh. nogometa se nadaju da će ovaj put biti viđeni i golovi u duelu Radnika i Sarajeva, s obzirom da je prošli susret ove dvije ekipe, krajem februara, završen rezultatom 0:0.

"Kao i u svaku utakmicu i protiv Sarajeva ćemu ući otvoreno. Znamo da je Sarajevo sada pod imperativom pobjede, pa ćemo pokušati iskoristiti to njihovo moranje, ali i dobru atmosferu u našoj ekipi kako bi izvukli što bolji rezultat", istakao je za SportSport.ba trener Radnika Mladen Žižović.

Ekipa Radnika rasterećena dočekuje susret na Gradskom stadionu u Bijeljini, a Mladen Žižović će biti na slatkim mukama, s obzirom da može računati na sve igrače osim Filipa Stojanovića koji odrađuje suspenziju zbog nagomilanih žutih kartona.

Ipak, Radnik bi potencijalnom pobjedom nad Sarajevom mogao prići na četiri boda od 4. pozicije na tebeli, koja bi u zavisnosti od razvoja situacije u Kupu BiH mogla značiti i plasman u Evropu. Četvrtu poziciju trenutno drži upravo Sarajevo, ali Žižović ističe da ona trenutno nije glavni cilj njegove ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nada naravno postoji, ali ne razmišljamo tako daleko. Međutim, ako se ukaže prilika objeručke ćemo je prihvatiti, ali trenutno je još rano razmišljati o tome", poručio je glavni strateg Radnika.

Susret Radnika i Sarajeva je na rasporedu u nedjelju sa početkom od 15:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi