Novo ulaganje Reala je samo dva miliona eura
(Foto: EPA)

Stiže Japanac Kubo

Novo ulaganje Reala je samo dva miliona eura

Midhat Šljivak

Madridski Real je na nove igrače već potrošio više od 300 miliona eura.

Novi članovi kraljevskog kluba postali su Eden Hazard, Luka Jović, Eder Militao i Ferland Mendy, a uskoro bi dres Kraljeva mogao obući veoma interesantan igrač.

Takefusa Kubo je 18-godišnji Japanac za kojeg je Real pokazao ogroman interes i spremni su ekipi Tokyo FC isplatiti dva miliona eura za njegove usluge.

Radi se o veoma interesantnom fudbaleru koji je igrao za omladinske selekcije Barcelone, a svakako je nevjerovatan podatak da je on jedan od 'krivaca' za sankcije i zabranu transfera koju je katalonski tim dobio 2014. godine.

Kubo je bio među dječacima čije je dovođenje bilo nelegalno. Barcelona je zbog toga kažnjena i imala je zabranu transfera.

Japanac je Barcelon unapustio 2016. godine. Katalonci su ga željeli vratiti, ali ponudi koju je poslao Real nisu mogli parirati.

Nisu sa Nou Campa spremni plaćati Japanca milion eura po sezoni. Real sa druge strane jeste i dogovor je već pred realizacijom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, Kubo će igrati za rezervni tim Reala i preko njega će pokušati da se izbori za mjesto u prvom timu u narednim godinama.

Kubo bi službeno trebao postati fudbaler Reala u narednim danima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi