Novogodišnji spektakl pripao Liverpoolu

City poražen na Anfieldu

Novogodišnji spektakl pripao Liverpoolu

Edmir Škorić

Nogometaši Liverpoola ostvarili su pobjedu u derbiju 19. kola engleske Premier lige protiv Manchester Cityja rezultatom 1:0.

Liverpool je kraj godine dočekao pobjedom i ostat će na minus šest od vodećeg Chelseaja. Momčad Jurgena Kloppa igra sjajno ove sezone, te je i protiv Cityja pokazala da se može nadati tituli.

Već u osmoj minuti Redsi su stigli do pogotka. Adam Lallana je upisao novu asistenciju, zavrnuo je loptu u šesnaesterac, a Georginio Wijnaldum nebeskim skokom i udarcem glavom šalje loptu u mrežu gostiju.

U 29. minuti Roberto Firmino nije iskoristio nevjerovatnu loptu Milnera, pa je propala šansa za domaće, koji su do kraja prvog dijela sačuvali vodstvo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tek nastavak donosi nešto više od igre gostiju, ali prave prilike osim Silvine nije niti bilo, pa je Liverpool proslavio pobjedu za kraj uspješne 2016. godine.

City će 2017. godinu dočekati s trećeg mjesta sa čak 10 bodova zaostatka za Chelseajem, koji je ipak najbliži prvom mjestu.


Georginio Wijnaldum Liverpool 1-0 Manchester... by enteritament
Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi