Novom Pazaru bod donio bivši bh. reprezentativac

Damjanović pogodio

Novom Pazaru bod donio bivši bh. reprezentativac

Edmir Škorić

Danas je odigrano pet susreta petog kola Jelen Superlige Srbije.

Sloboda je nakon dva preokreta u Užicama s 4:3 savladala OFK Beograd, dok je Rad na svom terenu deklasirao BSK Borču rezultatom 3:0. Za Rad su pogađali Perović, Luka i Pršo, a svi golovi postignuti su u drugom dijelu.

 

Novi Pazar nije uspio pred svojim navijačima savladati Spartak. Poveli su domaći preko bvišeg bh. reprezentativca Damjanovića u 6. minuti iz penala, a gosti preko Despotovića poravnali pet minuta prije kraja utakmice.

 

Damjanovićev pogodak iz 59. minute donio je tri boda Donjem Sremu u Javoru. Radnički je u Nišu, zahvaljujući golu Kolarevića u finišu utakmice, stigao do trijumfa nad Smederevom.

 

Od 21 sat igraju Partizan i Hajduk, a sutra Radnički Kragujevac - Crvena zvezda te Vojvodina - Jagodina.

 

Jelen Superliga, 5. kolo: 

Sloboda – OFK Beograd 4:3 (Galvao da Silva 7, 48, Beljić 78, Ranđelović 42 – Jovanović 14, 30, Tufegdžić 87)

Rad – BSK Borča 3:0 (Perović 48, Luka 53, Pršo 75)

Novi Pazar – Spartak 1:1 (Damjanović 6p - Despotović 85)

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Javor – Donji Srem 0:1 (Damjanović 59)

Radnički Niš – Smederevo 1:0 (Kolarević 86) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.