NS BiH osudio napad na Petrovića: Počinitelj mora odgovarati

Oglasili se iz krovne kuće bh. nogometa

NS BiH osudio napad na Petrovića: Počinitelj mora odgovarati

S. Mlaćo

Napad na Slavka Petrovića, šefa struke FK Radnik Bijeljina, koji se desio u subotu od strane jednog od rekreativaca na stadionu u Bijeljini osudio je i Nogometni savez naše zemlje.

"Za ovakve fizičke napade i prijetnje vatrenim oružjem nema opravdanja i počinitelj mora odgovarati pred zakonom.

U situaciji kada smo svi zabrinuti zbog pandemije koronavirusa, napad na Petrovića je izraz divljaštva koji sramoti cijelo društvo i sistem koji takve napade ne procesuira i ne kažnjava", navodi se iz Saveza, te dodaje.

"NS/FS BiH ovim putem poziva nadležne organe da što prije procesuira počinitelja ovog napada i poduzme odgovarajuće mjere kako bi se ovakvi incidentni ubuduće spriječili"

Petrovića je napao jedan od rekreativaca nakon što srbijanski stručnjak upozorio rekreativce da trebaju napustiti stadion i da im nije dopušteno okupljanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petrović je prilikom incidenta zadobio nekoliko udaraca, a napadač mu je prijetio i pištoljem. Nakon toga Petrović je završio u lokalnom Domu zdravlja na pregledu.

Brzom reakcijom bijeljinske policije je priveden, i identifikovan, da bi zatim bio pušten na slobodu. Radi se o osobi inicijala M.S. koja će odgovarati za nanošenje tjelesnih povreda.

Top Komentari

Ivica_Osim8
imatr vi veze s tim ja to garantujem
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi