NS BiH povodom kladioničarske afere: Zaprimili smo dopis, sve će biti proslijeđeno tužiocima

Iz Zvijezde 09 obavijestili krovnu kuću bh. nogometa

NS BiH povodom kladioničarske afere: Zaprimili smo dopis, sve će biti proslijeđeno tužiocima

Samir Mlaćo

Novi skandal trese Premijer ligu BiH. Naime, iz FK Zvijezda 09 pokrenuli su istragu u klubu nakon što su se pojavile indicije da je određeni broj nogometaša ovog kluba učestvovao u namještanju rezultata u novoj sezoni elitnog ranga bh. nogometa.

Iz novog premijerligaša su istakli da će provesti istragu sa željom da dobiju adekvatne odgovore, a danas se povodom ovog slučaja oglasio i Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

"U NS/FS BiH je 02.09.2018. godine zaprimljen dopis FK „Zvijezda 09“ iz Etno sela Stanišići o poduzetim radnjama na osnovu sumnji u eventualnu umiješanost igrača ovog kluba u namještanje rezultata do sada odigranih utakmica u Premijer ligi BiH. Prema navodima iz predmetnog dopisa, klub je raspoloživa saznanja dostavio i MUP-u Republike Srpske", istakli su iz krovne kuće bh. nogometa te dodali.

"U cilju zaštite integriteta takmičenja NS/FS BiH je djelovao promptno, pa su preduzete odgovarajuće mjere u skladu sa relevantnim aktima Saveza i predmetni dopis je dostavljen Disciplinskoj komisiji NS/FS BiH. Nakon što Komisija provede Pravilnikom utvrđene procedure, predmet će biti proslijeđen tužiocima NS/FS BiH s ciljem provođenja istražnih radnji. Javnost u Bosni i Hercegovini će biti blagovremeno obaviještena o daljim aktivnostima koje NS/FS BiH poduzima u predmetnom slučaju".

Top Komentari

redbull
Zato se brisu svi postovi u temi NK Čelik na forumu?
8 3
disident7
Pohvale za klub i igrace koji su prijavili ovu dvojicu sto su namijestali. Klub mora biti izbacen a utakmice ponistene.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti