Basara: Evropsko prvenstvo za kadetkinje je velika stvar za naš nogomet, Savez zaslužuje pohvale

U Sarajevu održana redovna sjednica Generalne Skupštine NS BiH

Basara: Evropsko prvenstvo za kadetkinje je velika stvar za naš nogomet, Savez zaslužuje pohvale

S. Mlaćo
Danas je održana redovna sjednica Generalne Skupštine NS BiH.

Sve je proteklo po planu, a predstavnici UEFA-e i FIFA-e imali su samo riječi hvale za rad našeg Saveza, što smo mogli čuti i u njihovim obraćanjima.

Punu podršku dali su predsjedniku Vici Zeljkoviću te naveli da se radi o ambicioznom sportskom radniku, trenutno najmlađem predsjedniku jednog Nogometnog saveza u Evropi.

Delegati, njih 60, podržali su izvještaje o radu u proteklom periodu, a prisutnima se obratio jedan od delegata Skupštine Naim Basara.

“Cijenjeni delegati, članovi Izvršnog odbora, gospodo iz UEFA i FIFA-e, mediji, sve vas srdačno pozdravljam. Vidjeli smo iz video linka gospodina predsjednika Aleksandra Čeferina, te ostale gospode iz FIFA-e i UEFA-e da su prezadovoljni radom NS BiH, a posebno mi se svidjelo izlaganje gospodina iz Rumunije Razvana Burleanua (član FIFA izvršnog odbora) koji je govorio o ženskom nogometu, a i sam sam dio ženskog nogometa u našoj zemlji. Znamo koliko UEFA-a i FIFA-e pomažu rad i razvoj ženskog nogometa u cijelom svijetu, pa tako i u našoj zemlji, te im se u ime svih klubova Premijer ženske lige zahvaljujem. Sam rad NS BiH na čelu sa predsjednikom Zeljkovićem te Izvršnim odborom je za svaku pohvalu, a sada imamo i to da se u našoj zemlji organizuje Evropsko prvenstvo za kadetkinje i to je za svaku pohvalu. To je rezultat rada ovog Izvršnog odbora uz podršku UEFA- i FIFA-e, a svi mi ovdje smo radi klubova“, kazao je Basara u svom izlaganju.

Putem video linka prisutne je pozdravio i predsjednik UEFA Aleksander Čeferin koji je između ostalog istakao da su prethodne dvije godine bile zahtjevne, ne samo za fudbal, već za čitavu planetu ali je lopta nastavila da se kotrlja zahvaljujući naporima UEFA-e i svih njenih članica. Čeferin je istakao da je i NS/FS BiH stajao uz UEFA-u, te da se raduje da će u našoj zemlji, poznatoj po gostoprimstvu, biti orgaizovano Evropsko prvenstvo za kadetkinje.

Sjednici su prisusvovali član FIFA odjela za nacionalne selekcije Lorenzo Cavallari, UEFA direktor nacionalnih asocijacija Zoran Laković i član FIFA Izvršnog odbora Răzvan Burleanu koji su istakli da svjetska i evropska krovna kuća fudbala podržavaju rad Saveza i da će kroz različite projekte nastaviti da ulažu u razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini.

Poslije izbora radnih tijela Izborna komisija je konstatovala da je sjednici prisustvovalo svih 60 delegata, tako da je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka.

 

Top Komentari

enko
Daj objavite video govora ovog Basare,kazu da je to bio šou,nezna covjek procitati sta je napisao.
0 1
enko
Pa tog ivana i slavena su podrzali basara i sarajcic a oni njih i oni su vam razvalili savez,klubove,nogomet u kantonu,federaciji ,drzavi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi