Počela sjednica Generalne skupštine NS BiH

Prisutni i gosti iz UEFA-e i FIFA-e

Počela sjednica Generalne skupštine NS BiH

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sa početkom u 11 sati startala je redovna sjednica Generalne skupštine NS BiH.

Na dnevnom redu su Izvještaji o radu NS/FS BiH, Izvještaj o izvršenju Plana prihoda i rashoda NS/FS BiH i Revizorski izvještaj za 2022. godinu. Pored izvještaja iz prošle godine, na dnevnom redu redovnog zasjedanja Generalne skupštine NS/FS BiH se nalaze i Plan rada NS/FS BiH, kao i Plan prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2023. godinu.

Utvrđeno je da je na sjednici prisutno 58 delegata od ukupno pozvanih 60, a prisutni su i predstavnici UEFA-e i FIFA-e.

Sjednici prisustvuje i selektor nogometne reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić.

Riječ je zatim dobio prvi čovjek Saveza Vico Zeljković.

“Ono što smo obećali prošle godine na Skupštini to smo i ispunili. Savez kao organizacija prvi put ima budući pravac djelovanja. Hvala svim saradnicima koji su predano radili na Strategiji, a nama je da sve snove pretvorimo u stvarnost za bolju budućnost i razvoj fudbala. Unapređenje infrastrukture na našim stadionima bile su poseban izazov. Ono što je bilo nezamislivo polako postaje naša realnost. Stvoreni su uslovi za kvalitetan rad svih selekcija u klubovima, a edukovali smo i prvu generaciju od skoro 150 trenera sa UEFA C trenerskom licencom osposobljeni za rad sa omladinskim selekcijama. To će poboljšati rad u omladinskim selekcijama. 13 reprezentativnih selekcija svih uzrasta je širom svijeta branilo boje naše zemlje“, rekao je između ostalog Zeljković.

Oglasi

Izabrani su i dvojica novih delegata, a to su Boris Berić, te Zijad Paleta.

Danas je bilo svečano. Naime, delegat Radika Marić koji je već 20 godina član Skupštine NS BiH. Tom prilikom uručen mu je prigodan poklon od strane prvog čovjeka Saveza Vice Zeljkovića.

Na samom startu održan je izbor radnih tijela, a zatim je jednoglasno usvojen Dnevni red.

Uslijedila je zatim informacija Izborne komisije o prisustvu sjednici i verifikacija mandata.

U narednim satima govorit će se i o izvještaju u radu NS BiH za 2022., te izvještaj o izvršenju plana i prihoda i rashoda NS BiH za 2022.godinu.

Govrit će se i o revizorskom izvještaju, te planu rada Saveza za 2023. godinu, te planu prihoda i rashoda za 2023. godinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za sada sve protiče mirno, a delegati su na glasanju jednoglasni.

 

Top Komentari

user1675926959
Jesi im rekao da u Evropu MORAJU Zrinjski,Borac,Sarajevo i Široki a da ligu napuštaju Sloboda i Igman????
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi