Zeljković oduševljen zbog Tušnja: Idemo dalje

Predsjednik Nogometnog saveza BiH

Zeljković oduševljen zbog Tušnja: Idemo dalje

E. Oštraković

Nakon što su svoju premijeru imali stadionu u Banja Luci, a zatim i u Mostaru, danas su navijači prvi put utakmicu gledali na novom travnjaku stadiona Tušanj.

Sve rekonstrukcije odrađenje su u sklopu projekta Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima m:tel Premijer lige BiH".

Premijeru je danas imao travnjak stadiona Tušanj na kojem su utakmicu odigrale ekipe Slobode iz Tuzle, te Leotara.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH, Vico Zeljković je veoma zadovoljan što je teren stadiona Tušanj konačno ugledao svjetlo dana.

„Nakon Banjaluke i Mostara, još dva premijerligaša će svoje utakmice igrati na modernom hibridnom terenu. Utakmicom između Leotara i Slobode i zvanično je teren na stadionu „Tušanj“ u Tuzli pušten u upotrebu, a u toku su radovi na još dva stadiona u Sarajevu i Mostaru", rekao je Zeljković, te je dodao:

"Više puta sam isticao da je projekat „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima m:tel Premijer lige BiH“ od ključne važnosti za razvoj fudbala u BiH, a sada se u to može uvjeriti i sportska javnost. Idemo dalje“, izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Oglasi

FK Sloboda i FK Tuzla City su tako dva nova kluba koja su dobila teren sa hibridnom travom.

"NS BiH nastavlja sa unaprjeđivanjem svih segmenata nogometne igre i realizacijom projekta rekonstrukcije terena na stadionima m:tel Premijer lige", saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Kada je riječ o utakmici koja je odigrana na stadionu Tušanj, Sloboda je sa 2:1 ostvarila pobjedu protiv Leotara i tako pobjega iz opasne zone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvostruki strijelac u pobjedi Slobode bio je Stojan Vranješ koji je tako svoju ekipu odveo do jako važne pobjede i do nova tri boda.

Uprkos pobjedi pred Slobodom je težak put do ostanka u ligi, a ista situacija je i u ekipi Leotara koja će se boriti za ostanak u ligi do zadnjeg kola.

Top Komentari

user1678193389
Ko mu yebe mater kriminalac bosanski
2 1
VelikiMislilac
Mrzili ga ili voljeli već je uradio vise nego ijedan predsjednik od rata naovamo. Stalno se prica o sudjenju koje se, istina, treba popravit, al je opet dosta bolje nego sto je prije bilo kada je naucna fantastika bilo uzeti bod na strani.... Ko je, sta je u privatnom zivotu, ko mu je rodjak, ujak itd. u to necu da ulazim, a za uradjeno svaka cast!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi