Zeljković "zapalio" svlačionicu: Igračima je dao veliko obećanje!

Odlična atmosfera

Zeljković "zapalio" svlačionicu: Igračima je dao veliko obećanje!

A. Čaušević

Vico Zeljković, predsjednik FS BiH, dao je veliko obećanje reprezentativcima A selekcije nakon pobjede nad Islandom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Odavno nisu Zmajevi izgledali tako dominantno kao što je to bio slučaj protiv Islanda koji je na Bilinom polju poražen sa visokih 3:0.

Poslije utakmice u svlačionicu je ušao Vico Zeljković, a predsjednik Saveza je dao veliko obećanje Zmajevima u slučaju plasmana na Euro.

"Ništa momci, čestitam, za pobjedu večeras dupla premija, ako ne izgubimo protiv Slovačke dupla premija, a ako pobijedimo Slovačku trodupla premija", poručio je Zeljković.

Prije toga atmosferu su zagrijali Edin Džeko i Sead Kolašinac koji je na mobitelu pustio pjesmu "Para kofer, para kofer" te tako izazvao smijeh kod svih. 

Osim predsjednika Zeljkovića u svlačionici sa Zmajevima bio je još i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović koji zaslužuje pohvale za dovođenje nekih igrača, prije svih Benjamina Tahirovića koji je u debiju bio sjajan. 

Oglasi

Snimak slavlja pogledajte ovdje.

Uslijedilo je oduševljenje kod Edina Džeke i ostalih reprezentativaca što je najbolji pokazatelj sjajne atmosfere u bh. taboru.

Pobjeda nad Islandom je svakako veliki podsticaj za nastavak kvalifikacija i pokazatelj da će se Zmajevi do kraja borit za jedno od prva dva mjesta u grupi.

U druga dva meča grupe J Portugal je pobijedio Lihtenštajn sa 4:0 uz dva gola Cristiana Ronalda, dok su Slovačka i Luksembrug odigrali bez golova. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zmajevi kvalifikacije nastavljaju u nedjelju kada igraju protiv još jedno direktnog rivala za direktan plasman, repezentacije Slovačke. 

Treba podsjetiti da u slučaju neuspjeha u kvalifkacijama Zmajevi od ranije imaju osiguran baraž i to zahvaljujući odličnom izdanju u Ligi nacija kada je reprezentaciju sa klupe vodio Ivaylo Petev. 

Top Komentari

nakopitam
Svaka mu cast. Veliki je gospodin!
2 1
pjanke.sa
Kako je moguce da odjednom kad pobijedimo i mi svi koji volimo BiH, podrzavamo gov no koje ne priznaje nasu drzavu a od nje uzima pare! Bojkotovati gov no treba!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi