NS FBiH uveo nova pravila za službena lica

Cilj zaštita intengriteta takmičenja

NS FBiH uveo nova pravila za službena lica

S. Mlaćo

U cilju zaštite integriteta takmičenja Prve lige NS FBiH, upozoravaju se službena lica Prve lige NS FBiH (sudije, delegati i posmatrači suđenja) da nije dozvoljeno, odnosno da im se zabranjuje bilo koji kontakt sa klubovima vezano za utakmice na kojima obavljaju službenu dužnost u takmičenju Prve lige NS FBiH kao i za sve ostale utakmice pomenutog takmičenja NS FBiH", prenosi nsfbih.ba.

Sudijama, delegatima i posmatrači suđenja zabranjuje se svako kontaktiranje sa klubom vezano za suđenje, spavanje, ishranu ali i sve drugo što propisima NS FBiH i NS/FS BiH nije izričito dozvoljeno.

 Samo delegat utakmice u slučaju ukazane potrebe može obavljati konktakte sa klubom vezano za organizaciju utakmice, sigurnost svih aktera ili vršiti provjeru naloga NS FBiH za moguća finansijska potraživanja Saveza od klubova.

 Službeni kontakt sudije, delegata i posmatrača suđenja sa klubom smije početi dolaskom na stadion 90 minuta prije početka utakmice, i to na način kako to nalažu propisi NS FBiH i NS/FS BiH.

 Sudija, delegat i posmatrač suđenja samostalno organizira vlastito putovanje na utakmicu, ishranu i moguće noćenje, te troškove za navedeno ne smije ispostaviti klubu, niti na bilo koji način naplatiti od kluba.

U slučaju potrebe noćenja prilikom putovanja na utakmicu sudija, delegat i posmatrač suđenja ne smiju koristiti prenoćište/hotel u gradu iz kojeg su klubovi, niti pri tome ostvarivati kontakte sa klubovima vezano za utakmicu i prenočišće, saopćeno je na službenoj stranici Saveza.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 Službena lica  NS FBiH (sudije, delegati i posmatrači suđenja) obavezeni su odmah u NS Federacije BiH prijaviti svaku pojavu koja može aludirati na mogućnost neregularnosti ali i svaki pokušaj ostvarivanja kontakta osoba iz klubova Prve lige Federacije BiH, a ukoliko službeno lice NS FBiH ne prijavi sve prethodno navedeno a utvrdi se da su ostvarivali kontakte ili da su ih klubovi pokušavali kontaktirati snosiće disciplinske posljedice u skladu sa odredbama Disciplinskog pravilnika NS FBiH.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi