Nakon nepune tri minute prekinuta sjednica IO NS SBK/KSB, nezadoljstvo kulminiralo

Nije usvojen Dnevni red, govori se i o kršenju statuta

Nakon nepune tri minute prekinuta sjednica IO NS SBK/KSB, nezadoljstvo kulminiralo

S. Mlaćo
Teme:
Neslavno je danas završena sjednica Izvršnog odbora NS SBK/KSB.

Sjednica je trajala nešto kraće od tri minute, što zapravo i najbolje govori o problemima u ovom Savezu.

Kako saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih Savezu, Dnevni red nije usaglašen, te je odmah došlo do prekida sjednice.

Među članovima Izvršnog odbora su velike podjele, pa je sam rad Saveza itekako otežan, a pojedinci ističu da se brojne “želje“ pojedinaca nikako ne mogu ispuniti, a da je sporta zapravo i najmanje.

Posebno je bilo zanimljivo među članovima IO iz “bošnjačkog dijela“, a govori se i o krštenju statuta.

“Dnevni red je morao biti usvojen kako bi se raspravljalo o istom. Ranije je održan Odbor za hitnost, a da za to nije bilo povoda. Odbor je održan na Kupresu, a o tome je trebao da raspravlja Izvršni odbor. Izabran je i komesar za Drugu ligu Zapad na taj način.

Oglasi

Kvorum je danas bio, no tri bošnjačka člana IO NS SBK Nazif Kahrić, Alihodža Nurudin i Naim Basara su bili suzdržani kada je u pitanju Dnevni red jer isti nije predložen u skladu sa statutom od strane dopredsjednika iz bošnjačke komponente Najima Softića“, ističe naš izvor sa sjednice.

Pokušali smo kontaktirati i Softića, a on nam je kratko kazao da nije ovlašten da daje bilo kakve izjave.

Nova sjednica mora biti održana već sutra u 16:30 sati. Da li će Softić stati uz ostale članove iz "bošnjačke dijela" ili uz predsjednika Frljića, ostaje da se vidi.

Sedam glasova u ovom slučaju može odlučiti o Dnevnom redu, a ukoliko se to ne desi, moguće je da bude sazvana i vanredna Skupština NS SBK/KSB, što bi donijelo 'tektonske promjene'.

Sve zavisi od toga kakvu odluku će donijeti članovi Izvršnog odbora NS SBK koji su pod velikim pritiskom posljednjih mjeseci, a od ranije se govori o samoj izbornoj Skupštini poslije koje su mnogi imali zamjerke.

Za Savez se najavljuju i bolji dani, no zbog straha od čelnih ljudi mnogi ne žele 'povući konkretniji potez, no čini se da bi sada moglo kulminirati.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

Na stranici NS SBK/KSB nije obavljen Dnevni red za navedenu sjednicu, a posljednja objava odnosi se na Kurban Bajram, odnosno čestitku za isti.

Za sada se ne oglašava ni predsjednik Saveza Ivan Frljić.

Promo

Top Komentari

zilan66
Kada kanalizacija pukne prvo isplivaju gov*a a onda naidje cista voda i odnese necist.klubovi imaju najvise stete od ovih anonimusa,mjenjajte ih za svoje dobro.
3 0
Salihović23
Ne razumijem ovu skracenicu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi