AEK pred Velež pojačao napad poznatim Argentincem
FOTO - AEK FC

Araujo konačno član grčkog velikana

AEK pred Velež pojačao napad poznatim Argentincem

M. Šljivak

FK Velež će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv grčkog velikana AEK-a iz Atine.

Bit će to ogroman izazov za Rođene koji će imati ulogu autsajdera protiv atinskog tima, ali AEK će status favorita morati da opravda na terenu.

Pred duele protiv Veleža AEK je dobio veliko pojačanje u napadu. Ugovor sa klubom potpisao je poznati argentinski napadač Sergio Araujo.

Ovaj 28-godišnji napadač potpisao je trogodišnji ugovor sa atinskim timom, a u Atinu dolazi iz španskog Las Palmasa sa kojim je pod ugovorom bio prethodnih pet sezona.

Araujo je i prethodnih godina igrao za AEK. Las Palmas ga je čak tri puta slao na posudbu u ovaj klub, a on je pružao jako dobre partije i postao je miljenik navijača kluba.

Sada je konačno argentinski napadač u potpunosti član grčkog tima, a vidjet ćemo hoće li se on naći u sastavu i za prvi meč protiv Veleža koji se igra u četvrtak.

Potražite više informacija na temu Super League:

Sergio Araujo je bogatu karijeru počeo u Boci Juniors. Igrao je potom za rezervni tim Barcelone i argentinski Tigre.

U Španiju je ovaj 28-godišnjak stigao 2014. godine. Došao je na posudbu u Las Palmas koji ga je godinu dana kasnije otkupio od Boce za dva i po miliona eura.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RZ88
Nije Bayern ako je AEK. Naprijed rođeni bez previse respekta i samo borba. Problem nasih ekipa je sto se protivnik previse respektuje pa se igra u grcu. Samo jako pa sta bude.
22 2
enko
Velez,odnosno dudic je sa igracima donio nesto novo na nasim terenima,a to je borba i pozrtvovanost za svaku loptu.lakse je igrati protiv pismene ekipe nego protiv ovih iraca. Znate zasto u engleskoj navijaci pozdravljaju ekipu i kad izgube sa 3 ili 4 rszlike.kazu dosli bolji i pobjedili,a nasi su se borili i ginuli. Garanujem da bi navijaci sarajeva aplaudirali igracima da du dali zadnji atom snage,bez obzira sto su izgubili.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi