U Premijer ligi se zadržao samo tri mjeseca, a danas je obilježio dan na Afričkom kupu nacija

Nsue je danas briljirao

U Premijer ligi se zadržao samo tri mjeseca, a danas je obilježio dan na Afričkom kupu nacija

Samir Mlaćo

Sve je zanimljivije na Afričkom kupu nacija, a danas su sjajan meč odigrali Ekvatorijalna Gvineja i Gvineja Bisau.

Bilo je 4:2, te sada Ekvatorijalna Gvineja ima četiri boda nakon dva meča, dok je Gvineja Bisau na 'nuli' i završila je praktički svoj nastup.

Današnji meč obilježio je nogometaš koji je dobro poznat i bh. sportskoj javnosti.

Emiliano Nsue je bio član FK Tuzla City, nije se dugo zadržao, ali vidljivo je bilo da se radi o pravom nogometnom majstoru.

Danas je Nsue postigao hat-trick, a sve je počelo kada je pogodio u 21. minuti za 1:0. Izjednačio je autogolom Orozco, dabi Miranda donio novo vodstvo Ekvatorijalnoj Gvineji u 46. minuti.

Oglasi

Nsue je zatim u rasponu od 51. do 61. minuti postigao dva pogotka i bio junak svoje selekcije. Konačnih 4:2 postavio je Ze Turbo u sudijskoj nadoknadi.

U Ekvatorijalnoj Gvineji sada će pratiti duel ove grupe između Obale Bjelokosti i Nigerije, a treba istaći da su oni remizirali sa Nigerijom na otvaranju Kupa nacija. Bilo je 1:1.

Nsue je Tuzlu City napustio u aprilu 2022. godine, a čelnici bh. premijerligaša bili su pomalo i iznenađeni njegovim potezom. Zadržao se samo tri mjeseca i očigledno nije mu se dopalo u "čarima" Premijer lige.

"Kada je dolazio imali smo dogovor da on može da ide ukoliko mu 'ispadne' druga ponuda. On je došao i donio papir da ima ponudu koju ne može odbiti i mi smo to po dogovoru morali ispuniti. Dali smo mu papire, a mi smo u prvenstvu svakako naš cilj ostvarili", otkrio je tada za SportSport.ba predsjednik Tuzle City Almir Husić.

"Po našim informacijama on će put Indije ili nešto slično. Donio je papir, a mi smo ograničili ranije da ta ponuda mora financijski biti tri puta veća od naše. Željeli smo ga ispoštovati, sada mi ništa njemu ne plaćamo, niti će nama neko. Takav smo dogovor imali ako ostane do kraja sezone, a ako ne ode nigdje, da ostane još godinu dana po određenim uslovima koje smo imali. To je načelno prihvatio, ali dobio je sada ponudu. Nemoćni smo mi tu, on već sutra ide kući.", dodao je Husić.

Nsue je  odigrao ukupno 10 utakmica u redovima FK Tuzla City. Postigao je dva gola, po jedan u Kupu i Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, iskusni fudbaler je karijeru počeo u Mallorci. Bio je šest godina član ovog kluba, a nastupao je još za Real Sociedad, Middlesbrough, Birmingham, Apoel, Apollon. Igrao je za omladinske selekcije Španije, a zatim odlučio da promijeni reprezentaciju.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi