V.d. direktora NK Čelik podnio izvještaj Skupštini

Nuhagić: Prihodi 900.000 KM, a rashodi milion i 200 hiljada

D. Kurbegović

Večeras je u prostorijama NK Čelik iz Zenice održana 3.sjednica Skupštine kluba na kojoj je prisustvovalo 25 delegata. Jedna od tačaka bila je i izvještaj v.d. direktora kluba Adnana Nuhagića o stanju u klubu u 2016. godini.

Na mjesto v.d. direktora kluba Adnan Nuhagić je došao početkom februara 2015. godine umjesto Muamera Islamovića. Njega je postavio tadašnji predsjednik Senad Sarajlić, a nakon što je isti otišao s mjesto čelnog čovjeka kluba, Nuhagić je i dalje ostao u klubu, gdje mu je produživan ugovor na po šest mjeseci. Stanje na Bilinom polju nikad nije bilo teže, a večerašnji šturi izvještaj glavnog operativca u klubu delegatima u Skupštini kluba nimalo se nije dopao.

"Ja sam na poziciju direktora došao 1.februara 2015. godine, od tada se promijenilo može se kazati šest Uprava, od Upravnog odbora koji me je imenovao, do raznih tijela, koordinacionih odbora, odbora za hitnost. Evo vidite trenutno postoji Odbor za hitnost koji mora postojati da bi klub imao neku funkciju, jer po Statutu to se mora imati da bi mogli nešto raditi.Promijenilo se dosta toga, ali i dalje Upravnog odbora nemamo što su mnogi apelovali da se to hitno i riješi" ističe Nuhagić.

Zatim se dotakao finansijskog izvještaja u 2015. godini

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče finansicijskog izvještaja mi smo u 2015. godini imali prihode od oko 900 hiljada KM, ali smo zato imali rashoda 1 milion i 200 hiljada KM.To je zbog toga što nismo imali da platimo prije svega porez pa sve ostale stvari. Problem u Čeliku je uvijek bio novac, teška je situacija, krpimo se, prislonjeni smo na Grad, koji je uvijek bio najveći donator, ovo sve ostalo nešto kroz sponzorstvo, ali veoma malo. U klubu imamo direktora i radnu zajednicu, kojoj se duguje mnogo novca. Odbor za hitnost u klubu postoji i on mora postojati, a radi kada se ukaže potreba" završio je s izlaganjem Nuhagić

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi