"Nuklearna prijetnja, a bio je krhki dječak kad je tek doveden iz malog kluba"
Mo Salah je prvo došao u Chelsea iz Basela, no tamo se nije naigrao i na kraju će se pokazati da je jedna od najvećih grešaka uprave londonskog kluba

Mourinho govorio o Salahu

"Nuklearna prijetnja, a bio je krhki dječak kad je tek doveden iz malog kluba"

Edmir Škorić

Portugalski trener Jose Mourinho imao je priliku da radi s Mohamedom Salahom, kojeg se Chelsea olako odrekao.

U nedjelju će upravo Salah biti Mourinhova najveća prijetnja, pošto Manchester United na Anfieldu od 17 sati gostuje Liverpoolu.

"Razvio se nevjerojatno dobro na svakoj razini. Fizički, nevjerovatan razvoj, bio je brz i krhki dječak, sada je brz i jak čovjek. Nije psihološki bio prilagođen kada je došao iz malog švicarskog kluba (Basel) u veliki klub u Premier ligi. Bilo mu je previše. Sjećam se njegovih igara na Etihadu i White Hart Laneu, to je bio tada veliki zalogaj za njega", rekao je Mourinho.

"Sada igra svugdje protiv bilo kojeg tima - može ići u Barcelonu , ići u Real Madrid i igra poput: 'Ja sam Mo-Mo Salah i ne bojim se nikoga", objašnjava Portugalac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je fantastičan igrač, potpuno drugačiji od potencijalnog igrača kojeg smo kupili od Basela. Bio projektivni igrač i sada je jedan od najboljih igrača na svijetu. On je sada nuklearna prijetnja za Manchester United".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Dobar je ali ne toliko koliko ga dizete.
4 18
teddy sheringham
Ubiće vas krhki dječak danas.
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi