Nula Argentine u Bukureštu, Ukrajina bolja od SAD-a
Foto: EPA

Argentina bez pobjede

Nula Argentine u Bukureštu, Ukrajina bolja od SAD-a

Midhat Šljivak

Reprezentacija Argentine, odigrala je večeras prijateljski susret s Rumunijom u Bukureštu, a na kraju u ovom susretu golova nije bilo (0:0).

Iako golova nije bilo, prilika jeste i to na obje strane. Ipak, nedostajala je kvalitetna završnica, pa se na odmor otišlo bez golova, usprkos nekoliko dobrih prilika na obje strane.

Gotovo identična situacija na terenu ponovila se i u drugom poluvremenu. Obje reprezentacije su stvarale šanse, ali jednostavno dobre završnice nije bilo, pa je susret okončan bez golova.

Zanimljivo je bilo i u kiparskoj Larnaki, gdje su prijateljski susret igrale Ukrajina i Sjedinjene Američke Države, a Ukrajinci su slavili pobjedu rezultatom 2:0. 

Yarmolenko je u 12. minuti susreta donio Ukrajincima vodstvo od 1:0, a ovaj rezultat je bio nakon prvih 45 minuta susreta. Konačan rezultat od 2:0 postavio je Marko Dević u 68. minuti susreta.

U susretu afričkih selekcija, Maroko i Gabon su odigrali susret bez pobjednika 1:1. El Araby je u 27. minuti s penala donio prednost Maroku, da bi konačnih 1:1 postavio Evouna u 61. minuti susreta.

Prijateljski susreti:

Rumunija - Argentina 0:0

Ukrajina - SAD 2:0

Maroko - Gabon 1:1

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti