Nula Crystal Palacea i Evertona
Foto: EPA

Premiership, 35. kolo

Nula Crystal Palacea i Evertona

M. Šljivak

Fudbaleri Crystal Palacea i Evertona odigrali su meč bez pobjednika (0:0) u susretu 35. kola engleske Premier lige.

Donio je ovaj meč nekoliko dobrih šansi na obje strane. Zaha je prvi prijetio golu gostiju, da bi uzvratio Everton s tri šanse. Coleman, Kone i Lukaku su opasno šutirali, ali je golman domaćih Wayne Hennessey bio siguran.

Do kraja prvog poluvremena Gayle je pokušao kod domaćina, ali je i on neprecizan, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Everton je u 50. minuti imao najbolju šansu na meču. Ross Barkley je uzdrmao prečku, da bi samo dvije minute kasnije gosti ostali s igračem manje, a ranije pod tuš je morao McCharty.

Imao je do kraja Crystal Palace više od igre.  Jason Puncheon je imao dvije odlične šanse, ali do gola nije mogao, baš kao ni Emmanuel Adebayor.

Ostalo je na kraju 0:0, što je možda i najrealniji ishod ovog meča.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić ušao je u igru u 54. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

Crystal Palace - Everton 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti