Nuno ide iz Benfice, Kvist među Švabama

Nižu se transferi

Nuno ide iz Benfice, Kvist među Švabama

Leto je vreme kad fudbaleri menjaju klubove pa svakodnevno stižu nove informacije. Tako Nuno Gomes (34) definitivno napušta Benficu za koju je nastupao od 1997. sa izuzetkom dvogodišnjeg boravka u Fiorentini.

Odlični napadač je za reprezentaciju Portugala odigrao 77 utakmica, a prošle sezone je odigrao u svim takmičenjima samo 8 utakmica uz 5 postignutih golova. Po nekim špekulacijama bi Nuno Gomes karijeru mogao nastaviti u švajcarskom Servettu iz Geneve.

Danski vezista Wililiam Kvist (26) je novi član VFB Stuttgarta sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor uz obeštećenje od 3,5 miliona eura. Kvist je punih sedam godina igrao za FC Kopenhagen za koji je prošle sezone odigrao 12 utakmica u Ligi prvaka i 33 u prvenstvu gde je njegov tim osvojio treću titulu za redom. Za reprezentaciju Danske je odigrao 19 mečeva.

Srpski internacionalac Danijel Ljuboja (32) novi je član Legie iz Warszave. Prošlu sezonu je proveo u Nizzi za koju je u 30 utakmica postigao 5 golova. Tokom karijere je promenio dosta klubova pa je tako nastupao za Sochaux, Strasburg, PSG, Stuttgart, Hamburger, Wolfsburg i Grenoble. Ljuboja je sa pobednikom Kupa Poljske potpisao jednogodišnji ugovor.

Garra Dembele (25) je pojačao nemački SC Freiburg. Reprezentativac Malija je imao fantastičnu sezonu u Levskom za koji je u svim takmičenjima postigao čak 34 gola na 36 utakmica od toga 26 na 24 meča u prvenstvu. Dembele je svojevremeno nastupao i za reprezentaciju Francuske u uzrastu do 19 godina, a prethodni klubovi su mu Auxerre (B tim), Istres, Aarhus, Pierikos i  Lokomotiva Plovdiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.