Nurkić i društvo uništili i Luksemburg

Nova pobjeda BiH

Nurkić i društvo uništili i Luksemburg

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine do 20 godina došla je do nove uvjerljive pobjede. Večeras su izabranici Alena Abaza na Ilidži razbili Luksemburg rezultatom 99:52, te kao prvi iz grupe idu u polufinale Evropskog prvenstva B divizije.

Iako bez velikog opterećenja naši momci su ovaj meč odradili profesionalno. Nakon 10 minuta igre na čelu s Jusufom Nurkićem stekli su 10 poena prednosti, 20:10, da bi Luksemburžani iskoristili opuštenost naših u drugoj dionici, te su na odmor otišli sa samo minus šest, 45:39.

Ipak, u nastavku je naš tim potpuno dominirao. Nije imao Luksemburg nikakve šanse protiv raspoloženih bh. košarkaša, a prednost se konstantno povećavala iz napada u napad.

Na kraju su naši košarkaši stigli do uvjerljive pobjede do koje je naš tim vodio kapiten Jusuf Nurkić sa 20 poena i 10 skokova, dok su Vrabac i Dedić dodali po 12. Na drugoj strani Melcher je ubacio 15 poena.

Protivnik naše selekcije u polufinalu je reprezentacija Ukrajine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.