Golman Travnika nakon pobjede nad Željom

Nurković: Imamo uvijek veliki motiv protiv jakih klubova

D. Kurbegović

Klub s Pirote postao je pravi specijalista za pobjeđivanje velikih ekipa iz Premijer lige.

Nakon Sarajeva i Čelika, danas je na Piroti pala i ekipa Željezničara. Ako Travnik bude igrao kao danas sigurno da se može nadati opstanku u Premijer ligi, a istu igru moraju pokazivati i protiv manjih klubova što je dosad bio veliki problem.

Nakon utakmice razgovarali smo sa golmanom Adisom Nurkovićem, koji je danas odbranio sve što je išlo prema njegovom golu.

"Sigurno da nam je bilo teško, Željezničar je došao ovdje da se vadi, znali smo da su u krizi kao i mi. Mi smo današnjom pobjedom izašli iz rezultatske krize, mislim da je ovo zasluga čitave ekipe. Nakon ove utakmice i pobjede mislim da se možemo dignuti i nastaviti sa dobrim rezultatima" , nada se Nurković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik odlično igra protiv jakih klubova, ali ima problem protiv ekipa istog kvaliteta.

"Pa sigurno je to problem, mi radimo na tome da izbijemo iz naših glava, da svaku utakmicu shvatamo ozbiljno, a ne protiv jakih ekipa. Vi znate da svaka utakmica protiv klubova iz vrha tabele da se igrači nalože da imaju motiv, te da je puno lakše igrati te utakmice", kazao je za SportSport.ba Adis Nurković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.