Nurković: Osjećam se kao da sam već dugo član Kosova

Sa novom reprezentacijom čeka nove izazove

Nurković: Osjećam se kao da sam već dugo član Kosova

S. Mlaćo

Golman bh.federalnog prvoligaša Travnika i nekadašnji član mlade i seniorske reprezentacije naše zemlje Adis Nurković (30) već nekoliko dana nalazi se na okupljanju nogometne reprezentacije Kosova, kojoj nakon remija sa Finskom (1:1) slijede kvalifikacijski dueli sa Hrvatskom i Ukrajinom.

Nurković je dobio poziv selektora Kosova Alberta Bunjakua, a zatim i promijenio sportsko državljanstvo, te dobio sve potrebne dozvole od FIFA-e. Za SportSport.ba se javio sa priprema ove reprezentacije te otkrio svoje prve dojmove.

"Ovdje sam već par dana sa ekipom i mogu reći da je sve super. Sa momcima sam se već dobro uklopio i sada je sve kao da sam već dugo tu. Ovdje sada vlada stvarno velika euforija i mogu to uporediti sa vremenom kada sam bio član BiH reprezentacije i kad smo igrali sa Belgijom. Tada je cijela država disala kao jedno", priča Nurković za naš portal.

Kosovo će u Albaniji, tačnije Skadru, sutra odmjeriti snage sa veoma kvalitetnom reprezentacijom Hrvatske. Sve ulaznice za ovaj meč su već odavno rasprodane i očekuje se pravi spektakl. Pitali smo Nurkovića kakva je atmosfera pred ovaj meč i da li očekuje svoje prve minute.

"Što se tiče utakmice sa Hrvatskom, sigurno je da će biti teško ali u fudbalu je sve moguće. Oni su apsolutni favoriti, ali ako u kom slučaju budu imali loš dan a mi dobijemo priliku da to iskoristimo vjerujemo da hoćemo. Kada je minutaža u pitanju, u ovom trenutku će to biti teško, jer je moj kolega Samir Ujkani kapiten ove ekipe i vrlo je kvalitetan golman tako da on ima ogromnu prednost. Međutim, ako se desi da dobijem priliku nastojat ću što bolje da je iskoristim", ističe naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Potpuno neočekivano ovaj momak iz Velike Kladuše dobio je poziv sa Kosova, reprezentacije koja je tek u stvaranju, ali sa velikim brojem kvalitetnih igrača.

"Sve se desilo slučajno i neplanirano. Nakon što je Kosovo dobilo dozvolu od FIFA-e da se može takmičiti selektor je naravno tražio potencijalne igrače koji bi mogli da dobiju dozvolu i da igraju za Kosovo. Ja sam igrom sudbine oženjen  sa ženom koja ima porijeklo i familiju sa Kosova i zbog toga sam dobio mogućnost da uzmem državljanstvo. Tako da sam tu i drago mi je zbog toga", dodao je Adis Nurković, novi član reprezentacije Kosova na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi