Nurnberg i Bayer podijelili bodove na zatvaranju 13. kola

Remi na Max-Morlock stadionu

Nurnberg i Bayer podijelili bodove na zatvaranju 13. kola

Nurnberg je na svom terenu ugostio Bayer Leverkusen u posljednjoj utakmici 13. kola Bundeslige. Na kraju je duel ove dvije ekipe završen rezultatom 1:1.

Prvo veliku šansu na utakmici imao je Bayer u 11. minuti preko Bendera koji je zatresao prečku.

Nakon ove situacije nije bilo previše uzbuđenja sve do 30. minute kada gosti stižu do prednosti. Nakon gužve pred golom Nurnberga do lopte je došao Kai Havertz i pogodio za 0:1.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Bayera, a onda je Nurnberg u 56. minuti uspio stići do poravnanja. Nakon jednog ubacivanja lopta je došla do Margreittera koji iz prve, sa vrha kaznenog prostora, pogađa mrežu gola Bayera za 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mogao je Nurnberg i do tri boda u finišu susreta, ali je golman Bayera odbranio udarac Adama Zrelaka u 88. minuti.

Bayer se sa novim bodom probdiona 11. mjest tabele i sada ima 15 bodova na svom kontu, dok je Nurnberg 15. sa četiri boda manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi