Zaboravite na Messija i trofej: Naporni Nusret je Salaha natjerao i na goru stvar!

Egipćaninu se bio srušio svijet

Zaboravite na Messija i trofej: Naporni Nusret je Salaha natjerao i na goru stvar!

A. Čaušević

Nusret Gokce je od popularnog kuhara preko noći poprimio epitet omraženog dosadnjakovića. Za sve je kriv lično on svojim ispadom na dodjeli pehara Svjetskog prvenstva kada je prekršio protokol uzeo trofej u svoje ruke. 

Gledati Nusreta kako odlazi od jednog do drugog fudbalera Argentine je bilo degutantno, ali to nije prvi put da je popularni Salt Bae napravio sličan incident.

Slavni kuhar je hvatao za ruke Lionela Messija i društvo kako bi napravio fotogafije za cijeli život, ali njegovo naporno i bahato ponašanje mu se obilo o glavu.

Sada se suočava sa žestokim kritikama, a FIFA je odlučila da pokrene istragu i teško je vjerovati da će Turčin u skorije vrijeme moći biti na utakmicama koje organizuzje krova svjetska fudbalska asoscijacija.

Nusret je prvi sličan incident koji je tek ovih dana došao do izražaja napravio još četiri godine. A žrtva je bio Mohamed Salah.

Salah je prolazio kroz do tada najbolnije trenutke u karijeri, a bilo je to u Kijevu kada je Real Madrid pobijedio Liverpool u finalu Lige prvaka.

Oglasi

Salahov meč nije dugo trajao. Sergio Ramos ga je oborio podmuklo te je Egipćanin povrijedio rame i nije bio u mogućnosti da nastavi meč.

Ipak, sve to nije spriječilo Nusreta ga traži Salaha po stadionu i kada ga je pronašao uspio ga je natjerati na zajedničku fotografiju.

Vidljivo je da je Salah bio utučen i nije mu bilo fotografisanja, dok je Salah gestikulirao prstom što je postao njegov zaštitni znak prilikom fotografisanja.

I dok FIFA istružuje Nusreta i ko je kriv za ovakvu vrstu propusta nagađa se da mu je značajno pomoglo njegovo odlično prijateljstvo sa predsjednikom organizacije Giannijem Infantinom.

Inače, Nusret je prije nekoliko dana dobio i prvu zabranu, odnosno zabranjeno mu je prisustvo na najstarijem fudbalskom takmičenju u SAD-u, US Open Cup.

Oglasi