Nzonzi karijeru nastavlja u Ligue 1

Sutra stiže na potpis

Nzonzi karijeru nastavlja u Ligue 1

Admin Čaušević

Avantura Stevena Nzonzija u Turskoj se završava na neslavan način. Nakon svega nekoliko mjeseci francuski veznjak napušta Galatasaray. 

Nzonzi će karijeru nastaviti u Ligue 1, tačnije u ekipi Rennesa. Ovaj 31-godišnjak će narednih šest mjeseci boraviti na posudbi u ovom francuskom timu.

Ovaj transfer je bio logičan slijed događaja nakon što je prvak svijeta sa Francuskom krajem mjeseca kritikovao saigrače.

Iskusni veznjak je kazao kako je kretnja njegovih saigrača u fazi napada veoma loša te da nema kome dodati loptu.

"Nema igrača koji se kada ja imam loptu kreće ili traži pravi pas ili poziciju da primi loptu", rekao je Nzonzi te nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Problem ove ekipe nisu igrači ispred odbrane, već oni što igraju u napadu. Bez obzira ko igra, problem će uvijek biti isti", kazao je tada Nzonzi.

Nzonzi je inače igrač Rome, a Rennes će na kraju sezone imati mogućnost da otkupi njegov ugovor. Na potpis ugovora će stići sutra, javio je RMC Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi