Otvoreno rekao saigračima šta misli, odstranjen iz tima, već traži novi klub

Kraj šestomjesečne avanture

Otvoreno rekao saigračima šta misli, odstranjen iz tima, već traži novi klub

A. Čaušević

Avantura Stevena Nzonzija u Turskoj se završava na neslavan način. Nakon svega nekoliko mjeseci francuski veznjak je primoran da napusti Galatasaray. 

Nzonzi je odstranjen iz prvog tima i već je poručio da želi napustiti velikana iz Istanbula. Razlog za to su njegove kritike na račun saigrača.

Iskusni veznjak je kazao kako je kretnja njegovih saigrača u fazi napada veoma loša te da nema kome dodati loptu.

"Nema igrača koji se kada ja imam loptu kreće ili traži pravi pas ili poziciju da primi loptu", rekao je Nzonzi te nastavio:

"Problem ove ekipe nisu igrači ispred odbrane, već oni što igraju u napadu. Bez obzira ko igra, problem će uvijek biti isti".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nzonzi će se vrlo vjerovatno vratiti u Romu već u januaru, nakon čega ga očekuje nova posudba. Za sada su zainteresovani Everton i Lyon.

Inače, Galatasaray je grupu u Ligi prvaka okončao na posljednjem mjestu, dok u prvenstvu Turske zauzima 7. mjesto i kasni 10 bodova za vodećim Sivassporom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi