O Ben Yedderu svi pričaju, ali bh. reprezentativac je prije njega ispisao historiju

Igrao za futsal i za A bh. reprezentaciju

O Ben Yedderu svi pričaju, ali bh. reprezentativac je prije njega ispisao historiju

Samir Mlaćo

Napadač Seville Wissam Ben Yedder ušao u historiju francuskog nogometa s obzirom da je prije par dana postao prvi Francuz koji je nastupio za seniorsku i futsal reprezentaciju te zemlje.

Yedder je u petak navečer debitovao za seniorsku reprezentaciju Trikolora i upisao 27 minuta u poraz od Kolumbije (2:3). Međutim, Yedder nije prvi nogometaš kojem je pošlo za rukom da nosi dres futsal i seniorske reprezentacije neke zemlje.

Naime, to je prije uradio povremeni bh. reprezentativac Zoran Kvržić, trenutno napadač Rijeke.

Kvržić je za BiH debitovao u prijateljskoj utakmici protiv Poljske (2:2).

"Igrao sam mali nogomet i bio sam na prekretnici što izabrati - mali ili veliki. Na kraju sam se odlučio za karijeru u velikom nogometu i nisam se pokajao. Inače, za BiH sam igrao dva prijateljska susreta, i to protiv Srbije. Znam da je u jednom meču bilo 3:3, a ja sam bio jedan od strijelaca. Poslije sam dobio poziv i za mečeve protiv Češke, ali sam donio odluku da se posvetim igri 11 na 11", kazao je za večernji.hr ovaj napadač 2013. godine.

Bilo je to 2008. godine, a Kvržić je za seniorsku reprezentaciju BiH do sada upisao četiri nastupa. Rođen je u Tesliću, gdje je i ponikao u redovima Proletera, da bi kasnije nosio i dres HAŠK-a, Osijeka, Spezije, Sheriffa...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi