Kvržić: Ne bi trebalo biti problema sa Rijekom, u Americi ćemo opravdati očekivanja

Povratnik u redove Zmajeva

Kvržić: Ne bi trebalo biti problema sa Rijekom, u Americi ćemo opravdati očekivanja · Intervju

A. Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, danas je objavio širi spisak igrača na koje računa za predstojeće prijateljske susrete u Sjedinjenim Američkim Državama protiv domaće selekcije i Meksika.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem januara će odigrati dva prijateljska susreta, a na spisku Roberta Prosinečkog našao se i Zoran Kvržić.

Radi se o iskusnom fudbaleru koji je već ranije branio boje našeg nacionalnog tima, a kako kaže za SportSport.ba, čast mu je što će ponovo biti među Zmajevima.

"Sretan sam, velika je čast nositi nacionalni dres", na početku razgovora je istakao Kvržić, a na pitanje da li će mu Rijeka praviti probleme s obzirom da se ne radi o FIFA-inom terminu, odgovorio je:

"Ne vjerujem da će mi klub praviti probleme. Ipak se radi o nastupu za reprezentaciju".

Iskusni 28-godišnji fudbaler za Zmajeve je debitovao krajem 2011. godine kada je nacionalni tim s klupe predvodio Safet Sušić. Odigrao je pod Papetovim vodstvom još tri susreta, no Baždarević ga u svom mandatu nije pozivao.

"San svakog fudbalera je igrati za reprezentaciju i svaki novi poziv je novi izazov. Nisam ljut na Baždarevića, svaki selektor ima svoju viziju i treba poštovati njegov izbor. Pokušat ću se dobrim igrama nametnuti Prosinečkom i nadam se da ću u tome uspjeti", govori Kvržić.

Zmajevi u Sjedinjene Američke Države ne putuju u najjačem sastavu, no i pored toga Kvržić je optimističan uoči duela sa domaćom selekcijom i Meksikom.

"Svjesni smo da u SAD ne putujemo u najjačem sastavu, no ne bojim se. Ima tu dobrih igrača, mladih koji će sasvim sigurno dati sve od sebe i uvjeren sam da ćemo opravdati očekivanja", ističe fudbaler Rijeke i na kraj se osvrće na svoje igre u redovima hrvatskog prvaka:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Zadovoljan sam, iako su rezultati mogli biti bolji. Igrali smo na tri fronta, u prvenstvu smo malo zakazali, dok smo u Evropi imali zapaženih nastupa. Nadam se da ćemo u nastavku sezone biti bolji, te da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve".

Podsjetimo, u aktuelnoj sezoni Kvržić je u HNL-u za Rijeku odigrao 16 utakmica, 12 je počeo kao starter, a u četiri je ulazio s klupe. S druge strane u Evropa ligi je odigrao svih šest susreta grupne faze s tim da je tri počeo, a u tri je ušao s klupe. U prvenstvu je postigao jedan pogodak kao i u Evropa ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi