O milionima, Emeryju, Ronaldu i drugima
Da je 11 Neymara, nijedan tim nije niti će ikad biti favorit protiv Real Madrida

Je li u šoldima sve?

O milionima, Emeryju, Ronaldu i drugima · Kolumna

U ugostiteljskoj radnji "Stari radio" u sarajevskom Alipašnom Polju, gdje se na Inzkovo gledala utakmica između Real Madrida i PSG-a - i gdje se uostalom gledaju sve moguće utakmice, engleske, italijanske, španske, francuske, turske, pa sve do portorikanske lige, uključujući i BHT Premijer ligu kada premijerligaši otpočnu - bilo je te srijede zanimljivo.

Uvijek je zapravo zanimljivo kada igraju Real, ili Barcelona, jer su gosti objekta nepopravljivo podijeljeni. Onima, koji nisu taboristički opredijeljeni bude možda i najzanimljivije. Čuju raznih zanimljivosti, bude tu nevjerovatnih projekcija i zaključaka.

Utakmica između Real Madrida i PSG-a kod naših je komentatora pokušana usiljeno biti okarakterisana utakmicom decenije. Kao, Real Madrid je "zalošio", a Parižanima bi s uloženih bilion i tristo konačno trebalo biti vrijeme. Vrijeme da pokažu da šeici nisu uzalud išli na bankomat.

Prošle sezone, mnogi su ubijeđeni, Unai Emery bio je isključivi krivac što njegov galaktički tim nije uspio sačuvati 4:0 protiv Barcelone iz prvog meča. Ne dešava se baš svaki dan, svake sezone, svake decenije da neko nadoknadi 0:4, ali baš da protiv Pariza Barcelona to učini, mora biti nešto nenormalno.

Unai Emery i sinoć je bio trener PSG-a, mnogo jačeg od onog prošlog, igrao je protiv ekipe koja više za Barcelonom zaostaje samopouzdanjem, nego bodovno, ekipe u kojoj glavni igrač dugo nije bio u "prosječnijoj" formi.

Nakon utakmice zaključak je bio: Unai Emery nije trener dostojan vođenja takvih kolosa. I drugi, više kao savjet kladioničarskim bookmakerima: Ne postoji favorit protiv Real Madrida, pa makar sve igrali Neymar, Cavani i Mbappe.

A tokom utakmice, u pauzama, između golova Sadia Manea na drugom "malom" ekranu, vodile su se polemike.

Ronaldo ne bio bio to što jeste da mu nije penala. Ma nemojte tako, pa čovjek uvijek bude najbolji kada najviše treba. U kakvoj god da je formi, zabit će on njega i koljenom. Je li mu ono odskočila lopta sama od sebe kada je izvodio jedanaesterac? (Stručnjaci su kasnije našli da je koristio specijalnu tehniku izvođenja koja mu je pomogla da postigne gol).

Danas je sve u novcu, dopire glas iz drugog dijela objekta. Pa dobro, ako je sve u novcu, što je PSG izgubio. Doveli su sve živo, pokvarili čitav fudbal, pa evo izgubiše. A Real? Oni eto ne troše! Nabrojte mi tri Realova igrača da su iz njihove vlastite produkcije, propituje realnost najglasniji. Dobro, sačekaj drugu utakmicu...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju, poslije rasprave o Emeryju, Ronaldu i milionima poentiralo se sa "ma ovo je danas sve nenormalno". Ne možeš više ništa progovoriti, reći saigraču, a da ne staviš ruku na usta. Postalo je nekulturno, kao kada ne bi stavili ruku prilikom kihanja. Ne stavljaju samo Neymar i Ronaldo i Rabiot stavlja, valjda i njega Veliki brat gleda.

S tim u vezi, prepohvalan je potez Real Madrida od neki dan kada su na facebooku objavili snimak govora Zinedinea Zidana s poluvremena finala Lige prvaka protiv Juventusa. Ne mora sve toliko biti skriveno i tajnovito, posebno ako je zanimljivo, magično. A koliki se milioni vrte, doći će vrijeme kada će se direktno prenositi govori s poluvremena i bit će gledaniji od samih utakmica. Tada će treneri tek da budu najveće zvijezde.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PeppermintSA
Dugo gluplju kolumnu nisam pročitao. Iako je od Čulića, previše je i za njega. Niti je pisac šta rekao, niti je jasno zašto ju je pisao.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi