O Pašićevom izbacivanju na ulicu bruji region

Istinska fudbalska veličina

O Pašićevom izbacivanju na ulicu bruji region

A. Čaušević

Predrag Pašić je jučer obavijestio javnost da mu uskoro slijedi izbacivanje na ulicu nakon što je Općinski sud u Sarajevu odlučio da oduzme stan legendarnom fudbaleru. 

Pašić je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača na prostoru Jugoslavije zato i ne čudi zašto je cijeli slučaj odjeknuo regionom.

Kao kapiten predvodio je FK Sarajajevo do titule prvaka 1985. godine, a bio je i reprezentativac nekadašnje Jugoslavije. Radi se o istinskoj fudbalskoj i ljudskoj gromadi.

Najugledniji mediji u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji prenijeli su priču o tužnom scenariju i o tome kako se Pašiću radilo iza leđa u proteklom periodu.

"Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije izbačen na ulicu", "Bivši reprezentativac Jugoslavije mora na ulicu: Ne znam što ću ni kako ću", "Vlasti u Sarajevu izbacuju na ulicu nogometnu legendu Predraga Pašića", "Legenda Sarajeva beskrajno ponižena", "Bruka i sramota! Bivši reprezentativac izbačen na ulicu!", neki su od naslova u regionalnim medijima.

Pašić je sinoć za SportSport.ba kazao kako ni sam ne zna šta i kako će dalje. Kako je naveo sreća mu je pa trenutno sud ne radi što će koliko-toliko prolongirati njegovo izbacivanje na ulicu.

Za one koji ne znaju ili nisu svjesni Pašićeve veličine ovaj čovjek je bio najbolji igrač Prve lige Jugoslavije u sezoni 1984/85, igrao je još za Stuttgart i Minhen 1860. Nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je i osnivač škole fudbala Bubamara koja je djelovala poslije agresije na BiH. Film o Bubamari snimio je nekadašnji fudbaler te povremeni redatelj slavni Eric Cantona.

Legendarni Paja iako je imao priliku da 1992. godine napusti Sarajevo, odlučio je da ostane uz svoje sugrađane tokom najtežeg perioda za grad na Miljacki. Možda i to govori o kakvoj se ljudskoj gromadi radi.

Top Komentari

Rajvosa2019
Ljudina , svima valja - samo nama nevalja / sramota sta se kod nas radi .
7 0
BlueBoys
Sabrina Buljubasic na respiratoru. :)
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi