Doktor za trofeje - Dani Alves
Foto: EPA

Fudbaler PSG-a izbio na prvo mjesto najtrofejnijih fudbalerom

Doktor za trofeje - Dani Alves

S. Bošković

Remije između Toulousea i Lillea PSG je službeno osvojio naslov prvaka Francuske.

Parižani su u posljednjih sedam godina osvojili šest titula prvaka Francuske, a jedan igrač ovog tima je današnjom titulom ušao u historiju.

Naime, Dani Alves je osvojio svoj peti trofej s Parižanima, a ukupno 42 u karijeri.

S novim peharom u vitrinama je na listi igrača s najviše osvojenih trofeja prestigao Hossama Hassana koji je osvojio 41 medalju.

Alves je četiri trofeja osvojio s reprezentacijom Brazila, čak 23 s Barcelonom, po pet s Sevillom i PSG-om, tri s Bahijom i dva s Juventusom.

Treće mjesto na ovoj listi dijele tri fudbalera, a to su Andres Iniesta, Maxwell i Ibrahim Hassan.

Ovaj desni bek je u karijeri nastupao za pet timova, Bahiju, Sevillu, Barcelonu, Juventus i PSG, a odigrao je preko 770 utakmica i postigao 54 pogotka.

Dani Alves će priliku za novi trofej u dresu Parižana imati 27. aprila kad će njegov tim igrati u finalu kupa Francuske protiv Rennesa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je novu titulu prvaka Francuske proslavio večeras na Parku Prinčeva protiv Monaca.

Top Komentari

NKZ1922
Mogo je doc i u PLBiH da malo nafiluje statistiku. Igra po kinderjaje ligama i kupi ligaske trofeje.. sto ne osvoji jos koju ligu prvaka?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi