Obala Slonovače eliminisana: Nigerija u polufinalu AKN-a

Drogba, Toure i društvo završili takmičenje

Obala Slonovače eliminisana: Nigerija u polufinalu AKN-a

A. Haznadarević

U trećem četvrtfinalnom dvoboju, fudbalska reprezentacija Nigerije napravila je veliko iznenađenje, plasiravši se u polufinale Afričkog kupa nacija pobijedivši Obalu Slonovače s 2:1.

Nigerijci su bolje otvorili meč, te došli u vodstvo pred sami kraj prvog poluvremena. Igrao se 43. minut, kada je Onazi uposlio Emmanuela Emenikea, koji pogađa za 1:0.

 

Već u petom minutu nastavka Obala Slonovaće poravnava rezultat, Didier Drogba je asistirao, a Cheik Tiote glavom pogodio za 1:1.

 

Primljeni pogodak nije puno omeo Nigeriju, koja je nastavila sa dobrom igrom, što se isplatilo u 78. minutu meča, kada Sunday Mba postiže drugi gol Nigerije, te na taj način odvodi svoju momčad u polufinale AKN-a.

 

AKN, četvrtfinale

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Obala Slonovače - Nigerija 1:2 (Tiote 50 / Emenike 43, Mba 78)

 


Gol de Emenike vs Costa de Marfíl by Veabiri
Gol de Tioté vs Nigeria by Veabiri
Gol de MBA vs Costa de Marfíl by Veabiri

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.