Obavio ljekarske preglede u PSG-u, ali nije došao na potpis: Poslušao sam savjet majke!
Nigerijac donio veliku odluku za karijeru. Budućnost će pokazati je li pogriješio (Foto: EPA)

Jednostavno je odustao

Obavio ljekarske preglede u PSG-u, ali nije došao na potpis: Poslušao sam savjet majke!

M. Šljivak

PSG je proteklih godina doveo ogroman broj fudbalera u svoje redove.

Čak i one prosječne fudbalere Parižani su plaćali zaista mnogo, ali je svakako veoma interesantno da je jedan fudbaler odlučio da odustane od dogovora.

Henry Onyekuru, napadač Evertona na posudbi u Galatasarayu, imao je dogovor sa PSG-om 2017. godine, ali je odlučio poslušati majku i odustati od dolaska u Pariz.

U tom periodu je mladi napadač imao 19 godina i blistao je u dresu Eupena u belgijskoj Jupiler ligi. Objasnio je razloge zašto je odustao od PSG-a.

"Sjećam se da je bio petak i da sam obavio ljekarske preglede u PSG-u. Morali smo sačekati ponedjeljak kako bismo potpisali ugovor, a tu je pored mene bio Yuri Berichiche. Dok sam čekao, razgovarao sam sa prijateljima i pitao sam ih za iskreno mišljenje i oni su mi rekli šta misle o svemu", istakao je danas 21-godišnjak, te je nastavio:

"Nakon prijatelja nazvao sam majku. Rekla mi je kako želi da što više igram i da sam još mlad, da se trebam razvijati na pravi način. Smatrala je da to u Parizu neću dobiti i rekla mi je da će prava šansa doći. Odlučio sam je poslušati i otkazao sam dogovor. Nazvao sam agenta i saopštili smo odluku PSG-u", istakao je Onyekuru.

Ubrzo je mladi nigerijski fudbaler potpisao za Everton. Na Goodisonu se na njega nisu ozbiljno računali. Poslat je u Anderlecht gdje je prošle sezone u 30 utakmica postigao 11 golova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ove sezone je u Galatasarayju. Igra dosta dobro i za sada je na učinku od 11 golova u 30 nastupa. Za Everton je vezan do ljeta 2022. godine, ali vrlo je moguće da će već ove godine napustiti Goodison Park.

Nigerijac je na listi igrača koji bi mogli napustiti klub, a pored njega tu je još nekoliko poznatih imena. Svakako je bh. javnosti najpoznatije ime reprezentativca Bosne i Hercegovine Muhameda Bešića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti