Obavljeni razgovori s Mehom Kodrom

Traži se novi selektor BiH

Obavljeni razgovori s Mehom Kodrom

Edmir Škorić

Ispred Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine obavljeni su razgovori s Mehom Kodrom.

Bh. seniorska nogometna reprezentacija i dalje je u potrazi za novim selektorom, pa se sada vrše razgovori s potencijalnim kandidatima.

Nakon Amara Osima, na red je došao i Meho Kodro. Kako javlja Dnevni avaz, s njim su obavljeni razgovori u Ženevi, no kako je nekadašnja legenda Veleža trenutno na klupi švicarskog drugoligaša Servettea, teško je očekivati da dođe do konkretne saradnje.

Kodro naravno ima želju pomoći BiH, spreman je uskočiti u pomoć, no ističe da u ovom trenutku poštuje Servette, te da je fokusiran na rad u Švicarskoj, pa su razgovori, kako javlja Avaz, bili isuviše diplomatski i trenutno nije pretjerano zainteresovan za klupu našeg nacionalnog tima.

Upravo Kodro se spominjao kao najozbiljniji kandidat za nasljednika Mehmeda Baždarevića, no trenutno i ne izgleda baš tako. Naredni kandidat s kojim će se obaviti razgovori je Robert Prosinečki, koji je nedavno raskinuo s Azerbejdžanom. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ako do 1. novembra ne bude izabran najozbiljniji kandidat za selektora, Komisija za prijedlog kandidata vjerovatno će produžiti rok do 10. novembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije