Obećao da se neće brijati dok njegova ekipa ne izgubi: "Žena me više ne prepoznaje"

Dao igračima obećanje

Obećao da se neće brijati dok njegova ekipa ne izgubi: "Žena me više ne prepoznaje"

E. Škorić

Trener poljskog Crobryja Marek Golebiewski otkrio je da će zbog oklade puštati bradu sve dok njegov tim ne izgubi utakmicu.

Šest uzastopnih utakmica tim iz Glogowa je neporažen. Nalon gostujuće pobjede nad Arkom (4:3) u petak, trener Crobryja otkrio je da se prethodno kladio sa svojim igračima i da se neće obrijati sve dok ekipa ne izgubi.

S obzirom na ostvarenih šest utakmica bez poraza, sve je veća brada na licu trenera Golebiewskog, koji je u šali rekao da ga ni žena ubrzo neće prepoznati.

"Bila je to luda utakmica. U pauzi sam rekao igračima da ćemo ovdje pobijediti 3:2. Promašio sam jedan gol za nas i domaćine. Osjetio sam da je momčad na dobrom talasu i da dobro igramo nogomet", rekao je nakon utakmice novinarima, pa otkrio zanimljivost:

"Privatno ću reći da me supruga već ne prepoznaje, jer sam se s igračima dogovorio da ću obrijati bradu tek nakon što izgubimo. Za sada šesti meč bez poraza. Nadam se da ćemo nastaviti, makar do decembra", uz smijeh je rekao trener poljskog tima

U sljedećem susretu Chrobry će biti favorit, jer će na domaćem terenu igrati protiv Odre Opole koja se nalazi u zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ova ekipa trenutno je osma na tabeli u 2. ligi Poljske sa 17 bodova. Lider je Ruch sa 22, dok spomenuta Arka ima 20, koliko i LKS Lodž te čevrtoplasirani tim Puszcza Niepolomice.

Poljak Mateusz Bochnak prvi je strijelac Chrobryja sa pet datih golova, te definitivno najzaslužniji što ova ekipa igra dobro u posljednje vrijeme, mada je jasno da će teško moći da se plasira u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi