Obi Mikel i Oscar za prolaz Chelseaja
Oscar u akciji

Chelsea bolji od Derbyja

Obi Mikel i Oscar za prolaz Chelseaja

Midhat Šljivak

Chelsea je u trećem kolu FA Kupa gostovao ekipi Derby Countyja, a na kraju su londonski Plavci slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme donosi nešto bolju igru Chelseaja. Imao je tim Josea Mourinha nekoliko opasnih pokušaja prema golu, ali fudbaleri Plavaca nisu bili precizni. Najbolju priliku je u prvom poluvremnu imao Ramires, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Ipak, Derby nije uspio da zaustavi Chelsea u nastavku utakmice. Do vodstva je tim sa Stamford Bridgea stigao u 66. minuti. Willian je ubacio iz slobodnog udarca, a Jon Obi Mikel glavom pogađa mrežu Derbyja za prednost od 1:0.

Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži domaćih. Oscar je iskoristio neopreznost odbrane Derbyja, te je iskosa s lijeve strane pogodio za sigurnih 2:0.

Imao je tim Josea Mourinha još nekoliko odličnih prilika do kraja utakmice, ali je na kraju ostalo 2:0, te će Chelsea igrati u četvrtom kolu FA Kupa.

FA Kup, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Derby - Chelsea 0:2 (Obi Mikel 66', Oscar 71')


Jon Obi Mikel Goal - Derby Vs Chelsea 0-1 (FA... by manchesterfansr
Oscar Goal - Derby County vs Chelsea 0-2 - 05... by manchesterfansr

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.