Objavljen razgovor Sale sa članom porodice: Ne želim tamo, ali ovom čovjeku je samo bitan novac
(Foto: EPA)

Poginuli fudbaler nije želio u Cardiff

Objavljen razgovor Sale sa članom porodice: Ne želim tamo, ali ovom čovjeku je samo bitan novac

M. Šljivak

Svijet fudbala je početkom 2019. godine doživio šok nakon što je fudbaler Nantesa Emiliano Sala poginuo u avionskoj nesreći.

Argentinski napadač je život izgubio na putu prema Cardiffu, čiji je član trebao postati, ali nažalost u Premiershipu nikada nije zaigrao.

Nije Sala želio otići u Englesku. To jasno pokazuju njegovi razgovori sa porodicom koje je ekskluzivno objavio francuski L'Equiper.

Iz njegovih razgovora vidljivo je da se Argentinac ne slaže sa odlaskom iz Nantesa u Cardiff, a od menadžera Meissea N'Diayea je zatražio da mu nađe bolji klub.

L'Equipe je objavio razgovor Sale sa članom porodice 6. januara, dvije sedmice prije stravične nesreće u kojoj je izgubio život.

"Poslao sam sinoć poruku Meissi. Razgovarali smo i on mi je saopštio kako me Nantes želi prodati. Stigla je ponuda Cardiffa, nude im dosta novca. Žele da odem. Dobar je ugovor, ali sa sportske strane, nisu mi zanimljivi", govorio je Sala i nastavio je:

"Pokušali su na sve načine da me se riješe. Ne plašim se ići tamo, jer sam prošao svašta u karijeri, ali tražio sam da mi Meissa nađe bolje mjesto. Odbio je Cardiff, jer ne želi da idem tamo. Ja sam već umoran od svega, nemam snage da se borim sa predsjednikom Kitom. Taj čovjek me ne podnosi i jasno mi je rekao da me želi prodati Cardiffu, jer oni nude najviše novca. Želi da me proda, a nije me čak ni pitao. Njega ništa ne zanima osim novca".

"Tako je to. Ne znam više šta da radim. Nikoga nije briga za mene, nikoga nije briga za moje želje. Teško mi je u ovim trenucima i imam utisak da je malo ljudi koji su bili u mojoj poziciji", govorio je Sala.

Emiliano Sala je u Nantesu proveo tri i po godine. Odigrao je ukupno 133 utakmice i postigao je 48 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Oglasi