Halilhodžić donio odluku?
Foto: EPA

Preporodio Nantes, ali...

Halilhodžić donio odluku?

Bh. trener Vahid Halilhodžić najvjerovatnije napušta klupu Nantesa.

Halilhodžić je na kormilo ovog francuskog prvoligaša stigao u oktobru 2018. godine. Bio je to period kada Kanarinci nisu baš najbolje stajali, no za kratko vrijeme Vaha je pokazao svoje trenersko umijeće i Nantes od borbe za opstanak doveo u sredinu tabele.

Iako s Nantesom ima važeći ugovor, posljednjih se dana u francuskoj javnosti uveliko špekuliše hoće li naš stručnjak i naredne sezone voditi ovaj tim. Nije tajna da Halilhodžićevi odnosi s predsjednikom Kitom nisu najbolji, a uz sve to ni ambicije koje Nantes gaji ne podudaraju se s njegovima.

"Ukoliko predsjednik Kita želi da ostanem, morat će izdvojiti novac za pojačanja. Želim jaču ekipu naredne sezone, tako da je sve u njegovim rukama", kazao je nedavno Halilhodžić na konferenciji za medije, pritom ne skrivajući kakve odnose ima s klupskim čelnicima.

"U zimskom prelaznom roku uprava mi je radila iza leđa. Posljednjeg dana prelaznog roka doveli su mi igrača i samo mi to saopštili. 'Zove se Antonio Mance', tako su rekli. Nikad nisam čuo za njega i to ne može tako. Ako ostanem, želim da ja odlučujem o transferima".

Posljednje informacije govore kako dosadašnji pregovori na relaciji 'Halilhodžić - Nantes' nisu urodili plodom, te da je nekada proslavljeni fudbaler Veleža spreman da digne sidro i raskine ugovor. I to da se pritom odrekne primanja predviđenim ugovorom, a ona na mjesečnom nivou, istina nezvanično, iznose 150.000 eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Status legende u Nantesu

Za one koji ne znaju, Halilhodžić u Nantesu ima status legende zbog svega što je napravio u razdoblju od 1981. do 1986. godine kada je kao igrač nosio dres Kanarinaca. Ukupno je u dresu Nantesa u 163 nastupa postigao 93 pogotka i treći je najbolji strijelac momčadi svih vremena, a s ovim klubom je također bio i šampion Francuske.

Ukoliko napusti klub, kao mogući nasljednici pominju se Mickael Landreau, Eric Carriere, Sabri Lamouchi...

Top Komentari

starmac
Tako je Vahide.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi