Objavljene podgrupe za žrijeb: Koga mogu "Izvući" Željo, Sarajevo i Zrinjski?

Žrijeb parova 3. pretkola Evropske lige

Objavljene podgrupe za žrijeb: Koga mogu "Izvući" Željo, Sarajevo i Zrinjski?

Edmir Škorić

Od 14 sati počinje žrijeb trećeg pretkola Evropske lige, a poznate su podgrupe i potencijalni rivali bh. klubova.

Željezničar, Zrinjski i Sarajevo u 2. pretkolu igraju protiv ekipa Apollon, Valetta i Atalanta, a ukoliko neko od naših predstavnika prođe dalje, saznat će danas potencijalne rivale u 3. pretkolu.

U slučaju da prođe Valettu, a to je realno za očekivati, Zrinjski bi u 3. pretkolu mogao da igra protiv poraženog tima iz duela Ludogorec (Bug) - Vid (Mađ), Cluj (Rum) - Malmo (Šve), BATE (Blr) - Helsinki (Fin), Škendija (Alb) i Legia (Polj) - Spartak Trnava (Slo).

Ukoliko Sarajevo kojim čudom prođe Atalantu, za protivnika može imati ukrajinsku Zoryju, pobjednika duela Hapoel Haifu (Izr) - Hafnarfordur (Isl), Viitroul (Rum) - Vitesse (Hol), Shakhtyor Soligorsk (Bje) - Lech (Polj), Nordsjaelland (Dan).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Željezničar je u grupi 5 i u žrijebu čeka rivala, a ako prođe Apollon može da igra protiv:

pobjednika duela Jagielonia (Polj) - Rio Ave (Por)
Lask (Aus) - Lillestrom (Nor)
Dinamo Brest (Blr) - Atromitos (Grč)
Brondby (Dan)
Craiova (Rum)
Honved -(Mađ) - Progres (Lux)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti