Žrijeb u Nyonu s nestrpljenjem čekaju i bh. klubovi

Saznat će potencijalne rivale u 3. pretkolu Evropske lige

Žrijeb u Nyonu s nestrpljenjem čekaju i bh. klubovi

Edmir Škorić

U 12 sati u Nyonu će se održati žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, a nakon toga i trećeg pretkola Evropske lige.

Nakon što je Zrinjski ispao od Spartak Trnave, bh. nogomet nema predstavnika u Ligi prvaka, dok će svoje rivale saznati Dinamo iz Zagreba i Crvena zvezda.

Naravno, Dinamo tek treba da prođe Hapoel Beer-Shevu za treće pretkolo, a ako prođe neće biti nositelj, pa će imati potencijalne rivale kao što su Salzburg, potom bolji iz duela Ludogorec - Vidi, Celtica i Rosenborga, Legije i Spartaka Trnave, Astane i Midtjyllanda, te Qarabaga i Kukesija.

Utakmice trećeg pretkola igrat će se 7./8. i 14. avgusta. Podsjetimo, Dinamo evropsku sezonu otvara u utorak od 20 sati prvom utakmicom protiv Hapoela.

Zvezdini mogući protivnici su isti kao i Dinamovi, a crveno-bijeli u drugom pretkolu Lige prvaka igraju protiv Suduve, pa im je to trenutno najvažnije, a žrijeb šta donese...

U 14 sati počet će žrijeb za treće pretkolo Evropske lige. Bh. klubovi Sarajevo, Željo i Zrinjski čekaju potencijalne rivale u trećem pretkolu, ali čekaju ih teški rivali u drugom pretkolu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Posebno se to odnosi na Sarajevo, koje će odigrati dvomeč s Atalantom, dok će Željo igrati protiv kiparskog Apollona, a Zrinjskog čeka nešto lakši rival jer će odmjeriti snage s Valettom.

Također, dosta timova iz regiona čeka potencijalnog protivnika u trećem prektolu. Iz Hrvatske su tu Rijeka, Osijek i Hajduk, Partizan i Radnički iz Niša iz Srbije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi